Obratite nam se:

Gastroenterologija

“Snovi stvaraju budućnost.”
— Victor Hugo

O odjelu gastroenterologije

Jedan od ciljeva naše klinike je poboljšanje vašeg zdravlja. Od narudžbe do završenog pregleda, posvećeni smo vam pružiti najbolju moguću skrb i liječenje.

Naše gastroenterološke usluge specijalizirane su za prevenciju, dijagnozu i liječenje bolesti jetre i probavnog sustava, uključujući želudac, duodenum, žučni kamenac, žučni sustav, gušteraču, tanko crijevo i debelo crijevo.

Naš tim nudi stručnost u općoj gastroenterologiji, kao i upalnim promjenama bolest crijeva, transplantacije jetre, virusnim hepatitisima, gastrointestinalnim karcinomima te gastrointestinalnoj pokretljivosti.

Gastroenterološka obrada i dijagnostika:

Gastroskopija je postupak gdje se koristi tanka, fleksibilna cijev naziva endoskop kako bi se pregledala unutrašnjost jednjaka, želuca i prvoga dijela tankog crijeva (duodenum).

Što je potrebno očekivati ​​tijekom gastroskopskog pregleda?
Prije početka pretrage, liječnik pošprica grlo lokalnim anestetikom kako bi smanjio osjet i refleks povraćanja koji se može javiti prilikom prolaska endoskopa kroz grlo. Postupak se najčešće obavlja dok pacijent leži na lijevom boku. Liječnik koji provodi postupak stavlja endoskop u stražnji dio usta i zamoli da progutate prvi dio cijevi. Nakon toga liječnik može započeti raditi svoj posao. Postupak ne smije biti bolan, ali ponekad može biti neugodan. Može se javiti nadutost i podrigivanje zbog zraka koji se tijekom pregleda upuhuje te nagon na povraćanje do kojeg dolazi zbog uvođenja stranog tijela u organizam. Najteži dio za pacijenta ne traje dugo (otprilike 1 do 2 minute)
Više o gastroskopiji

Tag: gastroenterologija

Polipektomija je postupak pri kojem se odstranjuju izrazsline na stijenkama tj. polipi. Nakon što se polip odstrani šalje se na patohistološku analizu, a rezultate dobite kroz par dana. Nakon dobivenih rezultata planira se daljnja medicinska obrada ako je potrebna.
Više o navedenim postupcima

Kolonoskopija je postupak pri kojem se koristi fleksibilna cijev, tj.endoskop kako bi se pogledala unutrašnjost rektuma, sigme, debelog crijeva (descendentnog, transverzalnog i ascendentnog dijela) i cekuma.

Što treba očekivati ​​tijekom kolonoskopskog pregleda?
Pregled se najčešće obavlja na boku, a koljena su privučena prema prsima. Liječnik usmjerava kolonoskop u rektum te nakon toga može započeti raditi svoj posao. Postupak ne smije biti bolan, ali ponekad može biti neugodan. Može se javiti napuhanost. Tijekom pregleda liječnik upuhuje zrak u debelo crijevo, kako bi omogućio vizualizaciju stijenke. Pri upuhivanju zraka može se osjetiti trbušni grč ili nagon na ispuštanje vjetrova.

Kolonoskopija najčešće traje oko 10 minuta do 45 minuta.

Više o kolonoskopiji

Tag: gastroenterologija

U našoj klinici pružamo sve vrste gastroenterološke obrade kao i kompletnu radiološku dijagnostičku gastroenterološku obradu.

Tag: gastroenterologija

Liječnici