Fizikalna medicina i rehabilitacija

“Onaj koji odustaje nikada ne pobjeđuje; onaj koji pobjeđuje nikada ne odustaje.”

— Norman Vincent Peale

Fizikalna medicina i rehabilitacija pružaju vitalnu podršku oporavku i održavanju zdravlja.

Što je fizikalna terapija?

Fizikalna terapija je medicinska disciplina koja koristi različite tehnike i vježbe kako bi poboljšala pokretljivost, smanjila bol te obnovila funkcionalnost tijela. Ova terapija obuhvaća niz postupaka, uključujući masažu, terapeutske vježbe, elektroterapiju te druge metode prilagođene individualnim potrebama pacijenta.

Kako izgleda fizikalna terapija?

Proces započinje pažljivim procjenama stručnjaka koji određuju optimalni plan rehabilitacije. Kroz seriju terapeutskih sesija, pacijenti prolaze kroz prilagođene vježbe i tehnike usmjerene na jačanje mišića, poboljšanje koordinacije i smanjenje boli.

Fizikalnu terapiju provodi fizioterapeut na temelju dijagnoze postavljene od strane fizijatra.

Kome je namijenjena fizikalna terapija?

Fizikalna terapija je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravstveno stanje ili se oporaviti od ozljeda. Bilo da se radi o sportašu koji traži rehabilitaciju nakon ozljede, osobi koja pati od kroničnih bolova ili liječenja stanja nakon moždanog udara i sličnih bolesti, fizikalna terapija prilagođava se individualnim potrebama svakog pacijenta.

Kolika je cijena fizikalne terapije?

Cijene fizikalne terapije variraju ovisno o vrsti terapeutske intervencije i trajanju terapijske sesije. Sve cijene su prikazane na našem cjeniku, osiguravajući pacijentima jasnu predstavu o troškovima i omogućujući im da donesu informirane odluke o svom zdravlju.

Nadamo se da će fizikalna terapija u našoj poliklinici biti korak prema vašem brzom i učinkovitom oporavku. Za dodatne informacije ili zakazivanje termina, slobodno nas kontaktirajte.

Pregledi:

Terapija i rehabilitacija:

Naručite se

Naručite se
01 2321 970
Liječnici

Dr.med. Vlatka Matić

Dipl.ft. Marko Kosić
Skip to content