Ultrazvuk i Color Doppler

“Bolesti ima na tisuće, a zdravlje je samo jedno.”

— Ludwig Börne

O dijagnostici ultrazvukom i color dopplerom

U našoj se klinici koristimo najnovijim ultrazvučnim aparatima i tehnologijom uz renomirane stručnjake koji su jedni od začetnika UZV-a kao dijagnostičke pretrage u Hrvatskoj.

Doppler ultrazvuk je posebna tehnika snimanja koja se izvodi pomoću UZV aparata. Njome pregledavamo protok krvi kroz srce, žile, arterije i vene u abdomenu, vratu, nogama i rukama.

Naše specijalizirane usluge ultrazvuka:

Što je UZV pregled dojke?
Ultrazvuk je vrsta tehnike snimanja koja stvara slike vaših dojki u realnom vremenu. Prilikom pregleda nema štetnog zračenja.


Kada se koristi UZV pregled dojke?
Ultrazvukom dojke dijagnosticiraju se kvržice u dojci, upala dojke, karcinom dojke, bolnost dojke, iscjedak iz dojke, implantata, crvenilo dojke, dojke gustog žljezdanog parenhima, procjenjuje se proširenosti karcinoma, procjenjuje se stanje implantata u grudima te druga patološka stanja u dojkama.


Kako se pripremiti za pregled dojke?
Ako je moguće, na pregled dojke naručite se između 5. i 10. dana menstrualnog ciklusa. Donesite svoje prethodne nalaze i slike kako bismo mogli komparirati jesu li nastupile promjene. Prije pregleda NEMOJTE koristiti dezodorans, antiperspirant, pudere, losion, kreme i parfem na grudi ili pazuhe jer ako će te trebati drugi pregled kao što su mamografija ili magnetna rezonancija metalne čestice u navedenim stvarima bit će vidljive na pregledu i mogu uzrokovati dijagnostičku dilemu, ali za sve detaljnije upute bit ćete obaviješteni prilikom naručivanja.
Također je važno sa sobom donijeti (ako imate) svoju povijest bolesti, tj. nalaze i slike vezane uz vaš pregled.


Opširnije:
Više o UZV pregledu dojke

UZV ramena
UZV koljena
UZV lakta
UZV svih zglobova

Naše specijalizirane usluge Color dopplerom:

Česta pitanja

Što trebam očekivati tijekom ultrazvučnog pregleda?
Legnut ćete se na stol, liječnik će staviti gel na vašu kožu te pregledati dio tijela za koji ste se naručili. Uobičajeno ultrazvučno skeniranje traje više od 15 minuta.

Koji su rizici?
Nema poznatih rizika za ultrazvučni pregled.

Kako se mogu pripremiti za ultrazvučni pregled?
U načelu priprema za UZV pregled nije potrebna, osim za neke preglede . Pri naručivanju osoblje će Vam dati sve potrebne upute o pripremi.

Tag: Ultrazvuk i color doppler

Naručite se

Naručite se
01 2321 970
Liječnici

prof. dr.sc. IVAN DRINKOVIĆ, dr. med.

prof. dr. sc. MILJENKO MAROTTI, dr.med.

MARTIN DRINKOVIĆ, dr. med.

MAJA CRNOGORAC, dr. med.
Skip to content