Ultrazvuk (UZV) dojke

“Nada je san budnih.”

— Aristotel

Ultrazvuk (UZV) dojke

Što je UZV pregled dojke?
Ultrazvuk je vrsta tehnike snimanja koja stvara slike vaših dojki u realnom vremenu. Prilikom pregleda nema štetnog zračenja.

Kada se koristi UZV pregled dojke?
Ultrazvukom dojke dijagnosticiraju se kvržice u dojci, upala dojke, karcinom dojke, bolnost dojke, iscjedak iz dojke, implantata, crvenilo dojke, dojke gustog žljezdanog parenhima, procjenjuje se proširenosti karcinoma, procjenjuje se stanje implantata u grudima te druga patološka stanja u dojkama.

Kako se pripremiti za pregled dojke?
Ako je moguće, na pregled dojke naručite se između 5. i 10. dana menstrualnog ciklusa. Donesite svoje prethodne nalaze i slike kako bismo mogli komparirati jesu li nastupile promjene. Prije pregleda NEMOJTE koristiti dezodorans, antiperspirant, pudere, losion, kreme i parfem na grudi ili pazuhe jer ako će te trebati drugi pregled kao što su mamografija ili magnetna rezonancija metalne čestice u navedenim stvarima bit će vidljive na pregledu i mogu uzrokovati dijagnostičku dilemu, ali za sve detaljnije upute bit ćete obaviješteni prilikom naručivanja.
Također je važno sa sobom donijeti (ako imate) svoju povijest bolesti, tj. nalaze i slike vezane uz vaš pregled

Što možete očekivati tijekom UZV pregleda?
Legnut ćete se na stol, liječnik će staviti gel na vašu kožu. Uobičajeno ultrazvučno skeniranje može trajati i više od 15 minuta.

Koji su rizici?
Nema poznatih rizika za ultrazvučni pregled.

Kada ću dobiti rezultate?
Liječnik će odmah poslije vašeg pregleda napisati nalaz te Vam ga usmeno i pismeno objasniti

U slučaju sumnjivih promjena tkiva nudimo daljnje dijagnostičke metode, radimo citološke punkcije i CORE biopsije te tako na jednom mjestu dobijete kompletnu obradu.

Naručite se

Naručite se
01 2321 970

Kalkulator za procjenu rizika od karcinoma dojke

NOVO!

Skip to content