Ultrazvuk (UZV) dojke

“Nada je san budnih.”

— Aristotel

Ultrazvuk (UZV) dojke

Što je UZV pregled dojke?
Ultrazvuk je vrsta tehnike snimanja koja stvara slike vaših dojki u realnom vremenu. Prilikom pregleda nema štetnog zračenja.

Kada se koristi UZV pregled dojke?
Ultrazvukom dojke dijagnosticiraju se kvržice u dojci, upala dojke, karcinom dojke, bolnost dojke, iscjedak iz dojke, implantata, crvenilo dojke, dojke gustog žljezdanog parenhima, procjenjuje se proširenosti karcinoma, procjenjuje se stanje implantata u grudima te druga patološka stanja u dojkama.

Kako se pripremiti za pregled dojke?
Ako je moguće, na pregled dojke naručite se između 5. i 10. dana menstrualnog ciklusa. Donesite svoje prethodne nalaze i slike kako bismo mogli komparirati jesu li nastupile promjene. Prije pregleda NEMOJTE koristiti dezodorans, antiperspirant, pudere, losion, kreme i parfem na grudi ili pazuhe jer ako će te trebati drugi pregled kao što su mamografija ili magnetna rezonancija metalne čestice u navedenim stvarima bit će vidljive na pregledu i mogu uzrokovati dijagnostičku dilemu, ali za sve detaljnije upute bit ćete obaviješteni prilikom naručivanja.
Također je važno sa sobom donijeti (ako imate) svoju povijest bolesti, tj. nalaze i slike vezane uz vaš pregled

Što možete očekivati tijekom UZV pregleda?
Legnut ćete se na stol, liječnik će staviti gel na vašu kožu. Uobičajeno ultrazvučno skeniranje može trajati i više od 15 minuta.

Koji su rizici?
Nema poznatih rizika za ultrazvučni pregled.

Kada ću dobiti rezultate?
Liječnik će odmah poslije vašeg pregleda napisati nalaz te Vam ga usmeno i pismeno objasniti

U slučaju sumnjivih promjena tkiva nudimo daljnje dijagnostičke metode, radimo citološke punkcije i CORE biopsije te tako na jednom mjestu dobijete kompletnu obradu.

Naručite se

Naručite se
01 2321 970
Liječnici

prof. dr.sc. IVAN DRINKOVIĆ, dr. med.

prof. dr. sc. MILJENKO MAROTTI, dr.med.

MARTIN DRINKOVIĆ, dr. med.

MAJA CRNOGORAC, dr. med.
Skip to content