Obratite nam se:

Kako se pripremiti i što očekivati tijekom pregleda MR-om?

Nosite udobnu odjeću. Grudnjak i ostale predmete kao što su nakit, novac, metali i ostale stvari ostavit ćete u prostoru namijenjenom presvlačenju. Uklonite slušna pomagala kao i zubne proteze.

Osobe koje ne smiju na MR su pacijenti s ugrađenim pejsmejkerom (koji nisu kompatibilni s MR uređajem) ili predmetima od feromagnetnih materijala. Ako su potrebne dodatne upute dobit će te ih prilikom naručivanja.

Postupak je bezbolan i neinvazivan te nema štetnih ionizirajućih zraka niti zračenja. Posebno kvalificirani radiološki tehnolog će Vas smjestiti i sve namjestiti za Vaš pregled. Tijekom MRI pregleda nalazite se unutar uređaja. Aparat stvara ponavljajuće zvukove, zbog čega ćete dobiti posebne slušalice za uši koje prigušuju zvukove kako bi se ugodnije osjećali. Važno je biti maksimalno miran tijekom cijelog pregleda jer se pri micanju stvaraju artefakti i slika neće biti prikladna za analizu.

Vaš MRI tehnolog postavit će specijalizirane zavojnice oko područja tijela koje ćete snimati. Pregled može trajati od 5 min do pola sata, ovisno o tome koju dijagnostičku tehniku koristimo.