Nova ultrazvučna tehnologija u otkrivanju raka dojke – Invenia™ ABUS 2.0

Što je ABUS?

ABUS 2.0 je kratica za “Automatizirani sustav ultrazvuka dojke”, koja koristi najnovije ultrazvučne inovacije i rješenja koja se temelje na umjetnoj inteligenciji za projekciju tkiva dojke. Ova tehnologija pomaže liječnicima u otkrivanju čak i najmanjih promjena u tkivu dojke. Koristi se za skrining raka dojke kod žena s gustim tkivom dojke (ACR tip C i D) i kod svih tipova dojki kao dopuna mamografiji.

Donosimo vam prednosti nove ultrazvučne tehnologije u otkrivanju raka dojke – Invenia™ ABUS 2.0 (koja je odobrena od strane FDA).

Rana dijagnostika raka dojke može biti ključna u uspješnom liječenju.

Nova ultrazvučna tehnologija Invenia™ ABUS 2.0 je razvijena kako bi povećala šanse za otkrivanje raka dojke u najranijim fazama.

Kada se koristi uz mamografiju, Invenia ABUS 2.0 može poboljšati otkrivanje raka dojke za 35,7% u odnosu na samu mamografiju. Žene kojima se rak dojke dijagnosticira u ranoj fazi imaju 90% ili veću stopu preživljavanja.

Koja je prednost Invenia™ ABUS 2.0 tehnologije?

Gusto tkivo dojke i rak nekada izgledaju slično na mamografiji što potencijalno može doći do kamuflaže malih karcinoma. Invenia ABUS 2.0 tehnologija posebno je dizajnirana da pomogne kliničarima u pronalaženju karcinoma koji bi mogli biti skriveni na mamografiji.

Prednost ove tehnologije je također omogućavanje brzog i jednostavnog skeniranja cijele dojke u samo nekoliko minuta. Nešto je brža od tradicionalne mamografije, koja u prosjeku traje i do 30 minuta te nekada zna biti bolna, a također je manje neugodno za pacijentice.

Bolja kvaliteta slike dojke u usporedbi s tradicionalnom mamografijom, što rezultira s manje lažnih pozitivnih te lažnih negativnih nalaza. Također ova metoda ne koristi ionizirajuće .

Za koga je posebno korisna ova tehnologija?

  • Korisna je za sve žene kod probibra karcinoma dojke kao nadopuna mamografiji te je dodatna dijagnstička metoda koja povećava otrkivanje karcinoma dojke
  • Posebno je korisna za žene koje imaju gusto tkivo dojke (ACR tip C i D), jer gustoća dojki može otežati dijagnosticiranje raka putem klasične mamografije.
  • Korisna za žene koje su u prošlosti imale problema s dojkama, kao što su ciste ili fibroadenomi.
  • Velika prednost ove tehnologije je u dijagnostici raka dojke kod mlađih žena, kod kojih je veća vjerojatnost za razvoj agresivnih oblika raka dojke.
  • Korisna je i za žene koje su pozitivne na BRCA mutaciju, kao i za žene s obiteljskom anamnezom raka dojke.

Moć ranog otkrivanja raka dojke

Invenia ABUS 2.0 koristi najnovije ultrazvučne inovacije i rješenja koja se temelje na umjetnoj inteligenciji. Pomaže nam u preciznoj dijagnostici raka dojke.

ABUS i liječenje

Ova nova tehnologija pruža nam potpuni prikaz dojke i time pomaže plastičnim kirurzima u postizanju bolje orijentacije kao i boljeg kirurškog pristupa.

Također pomaže u praćenju napretka liječenja s ciljem izbjegavanja komplikacija i rizika od ponovnog pojavljivanja raka.

Ukratko, Invenia™ ABUS 2.0 je najnovija ultrazvučna tehnologija koja može poboljšati otkrivanje raka dojke u ranim fazama.

Ova tehnologija nudi prednosti u usporedbi s tradicionalnom mamografijom, a osobito je korisna za žene s gustim tkivom dojki, za mlađe žene i žene s obiteljskom anamnezom.

Naš cjenik možete pogledati na linku: CJENIK.

Ukoliko imate pitanje za nas ili želite dogovoriti pregled, slobodno nam se javite na broj 01 2321 970 ili popunite kontakt formu.

Naručite se

Naručite se
01 2321 970
Više članaka
dijagnostika bolesti dojke / mamografija / pregled dojke / pregled dojki / preventiva raka dojke / rak dojke / Rak dojke - prvi simptomi /
Skip to content