Liječenje bolova u zglobovima krvnom plazmom

PRP (platelet rich plasma) je potpuno prirodna metoda, odnosno tretman krvnom plazmom bogatom trombocitima iz krvi pacijenta koja sadrži brojne tvari koje aktivno sudjeluju u obnovi oboljelog tkiva.

Što je tretman krvnom plazmom?

Ovaj je tretman u potpunosti prirodan jer se bazira na vašoj vlastitoj krvnoj plazmi, koja ima snažno djelovanje na regeneraciju stanica u našem tijelu.

Krvna plazma sadrži mnoge faktore ključne za život stanica, uključujući nutrijente, vitamine, hormone, faktore rasta te proteine. U samom se tretmanu uzimaju proteini koji se nalaze u krvi te se ubrizgavaju u određeno područje našeg tijela koje želimo liječiti. Tim procesom smanjujemo upalu te pospješujemo obnovu tkiva i hrskavice.

Kada dođe do ozljede tkiva u našem tijelu, obrambena reakcija je privlačenje i aktivacija trombocita na mjestu ozljede, čime se ubrzava proces zacjeljivanja. Aktivirani trombociti pri dolasku na ozlijeđeno područje oslobađaju velike količine faktora rasta koji pomažu u procesu zacjeljivanja. Upravo ovo svojstvo trombocita je iskorišteno za PRP tretman.

Zbog navedenih benefita krvna plazma se smatra vrlo korisnom u terapiji za osteoartrozu jer smanjuje bol u ozlijeđenom području i povećava pokretljivost. Također, usporava pogoršanje stanja te ispravlja oštećenja hrskavice.

Prednosti terapije krvnom plazmom

Terapiju krvnom plazmom izvodimo kod stanja u kojima želimo potaknuti i ubrzati prirodno zacjeljivanje tkiva.

 

Prednosti PRP terapije:
  • Krvna plazma pokreće mehanizme obnove tkiva, što dovodi do saniranja oštećenja hrskavice
  • Uklanja bol i ukočenost zglobova
  • Poboljšava zacjeljivanje tetiva i ligamenata
  • Povećava obujam pokreta zglobova
  • Sprječava oštećenja hrskavice
  • Ubrzava vrijeme oporavka nakon povreda zglobova

Kako izgleda tretman krvnom plazmom?

Tretman krvnom plazmom vrlo je jednostavan. Za početak, izvadit ćemo vam malu količinu krvi, koju zatim centrifugiramo u posebnom uređaju koja izdvaja plazmu od ostatka krvi. Krvna plazma bogata je trombocitima koji prirodnim putem obnavljaju stanice u vašem tijelu.

Navedenu plazmu injektiramo na bolno i ozlijeđeno područje vašeg tijela kroz tanke iglice. Valja napomenuti kako je postupak terapije krvnom plazmom u potpunosti bezbolan bez ikakvih nuspojava!

Koja je cijena tretmana?

Terapija vlastitom plazmom izvrsno je rješenje za ubrzavanje procesa regeneracije tetiva i osteoartritisa na prirodan način, bez potrebe za većim operativnim zahvatima. Cijena ovog tretmana:

Regenlab CellularMatrix (PRP+ hijaluronska kieselina) cijena jednog tretmana je 1700 kn, a u slučaju da se naručite na 3 tremanta dobite popust od 20%

Regenlab kit PRP-a  jednog tretmana je 1000 kn, a u slučaju da se naručite na 3 tremanta dobite popust od 20%

 

Za više informacija pročitajte Terapija krvnom plazmom i javite nam se za sva pitanja!

 

Naručite se

krvna plazma / Liječenje bolova u zglobovima /
Skip to content