Kada je najbolje vrijeme za obaviti ultrazvuk dječjih kukova?

Ultrazvuk dječjih kukova je neinvazivna metoda pregleda koja se koristi za procjenu stanja i razvoja dječjih kukova. Ovaj pregled omogućuje liječnicima pri identificiranju moguće nepravilnosti poput displazije kuka ili drugih stanja koja mogu utjecati na pravilan razvoj kukova.

Pregled nije štetan za djecu

Važno je napomenuti da ultrazvuk dječjih kukova nije štetan za djecu. To je siguran i uobičajen postupak koji se rutinski obavlja kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje kukova.

Rano otkrivanje je ključno

Jedan od ključnih razloga za obavljanje ultrazvuka dječjih kukova je mogućnost ranog otkrivanja eventualnih nepravilnosti. Ako se bilo kakve nepravilnosti otkriju na vrijeme, mogu se uspješno tretirati, često bez potrebe za invazivnim zahvatima, posebice prije nego što dijete prohoda.

Najbolje vrijeme za obavljanje pregleda

Preporučuje se obaviti ultrazvuk dječjih kukova između 4. i 8. tjedna života djeteta. U tom razdoblju kukovi su još uvijek vrlo fleksibilni, što olakšava preciznu dijagnozu eventualnih problema.

Jedan od najvažnijih pregleda za bebe

Ultrazvuk dječjih kukova spada među jedan od najvažnijih pregleda za bebe. Rana detekcija eventualnih problema može značajno poboljšati kvalitetu života djeteta u budućnosti.

Gdje obaviti pregled?

Ultrazvuk dječjih kukova možete obaviti u našoj poliklinici, gdje ovaj pregled provodi specijalist pedijatrije educiran za ovu dijagnostičku metodu. Osiguravamo siguran i ugodan ambijent za vaše dijete kako biste se osjećali sigurno i pouzdano tijekom pregleda.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite zakazati pregled, slobodno nas kontaktirajte. Vaše dijete zaslužuje najbolju moguću skrb!

Cijena ultrazvuka dječjih kukova

Cijenu pregleda možete provjeriti u cjeniku.

Naručite se

Naručite se
01 2321 970
Više članaka
pedijatrija / ultrazvuk / ultrazvuk dječjih kukova /
Skip to content