Obratite nam se:

CT dijagnostika

 

POSEBNA PONUDA:
3D virtualna kolonoskopija i kompjuterizirana tomografija (MSCT) abdomena: 1200 kn

 

Što je 3D virutalna kolonoskopija ili MSCT kolonografija?

Virtualna kolonografija (VK) ili kompjutorizirana tomografska kolonografija (CT kolonografija ili skraćeno CTC) je dijagnostička metoda kojom se pomoću 2D i 3D slika debelog crijeva analizira cijelo debelo crijevo od rektuma sve do ileocekalnog ušća te se također analiziraju organi abdomena i zdjelice.

 

Kada se koristi MSCT kolonografija?

Pomoću rendgenskih zraka i računalnog softvera VK se koristi za dijagnosticiranje bolesti crijeva, uključujući polipe, divertikulozu crijeva i rak debelog crijeva. VC se izvodi na aparatu za kompjutoriziranu tomografiju (CT).

 

Što možete očekivati tijekom virtualne kolonografije

Pregled  traje oko 15-30 minuta i nakon postupka možete nastaviti sa svim aktivnostima.
CT tehničar će zahtijevati da legnete na bok na CT stol. Tanki kateter samo nekoliko centimetara biti će usmjeren u rektum. Zatim će se kroz kateter upuhati zrak kako bi se debelo crijevo proširilo i bilo dostupno analizi. Stol se kreće kroz skener kako bi proizveo niz 2D presjeka duž duljine debelog crijeva. Računalni program sastavlja 2D slike u 3D sliku koja omogućuje liječniku da pregleda Vaše crijevo kao na klasičnoj kolonoskopiji, a uz to se vide i okolni organi i promjene na njima. Radiolog ocjenjuje rezultate kako bi utvrdio
bilo kakve abnormalnosti.

 

Kako se pripremiti za MSCT kolonografiju?

Priprema za virtualnu kolonografiju zahtijeva trodnevno čišćenje crijeva i pripremu za postupa, a sve upute dat će Vam osoblje naše klinike.

Naručite se

Više članaka

Akcije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn