POSEBNA PONUDA: 3D virtualna kolonoskopija i kompjuterizirana tomografija (MSCT) abdomena: 1200 kn

Što je 3D virutalna kolonoskopija ili MSCT kolonografija?

Virtualna kolonografija (VK) ili kompjutorizirana tomografska kolonografija (CT kolonografija ili skraćeno CTC) je dijagnostička metoda kojom se pomoću 2D i 3D slika debelog crijeva analizira cijelo debelo crijevo od rektuma sve do ileocekalnog ušća te se također analiziraju organi abdomena i zdjelice.

Kada se koristi MSCT kolonografija?

Pomoću rendgenskih zraka i računalnog softvera VK se koristi za dijagnosticiranje bolesti crijeva, uključujući polipe, divertikulozu crijeva i rak debelog crijeva. VC se izvodi na aparatu za kompjutoriziranu tomografiju (CT).

Što možete očekivati tijekom virtualne kolonografije

Pregled  traje oko 15-30 minuta i nakon postupka možete nastaviti sa svim aktivnostima.
CT tehničar će zahtijevati da legnete na bok na CT stol. Tanki kateter samo nekoliko centimetara biti će usmjeren u rektum. Zatim će se kroz kateter upuhati zrak kako bi se debelo crijevo proširilo i bilo dostupno analizi. Stol se kreće kroz skener kako bi proizveo niz 2D presjeka duž duljine debelog crijeva. Računalni program sastavlja 2D slike u 3D sliku koja omogućuje liječniku da pregleda Vaše crijevo kao na klasičnoj kolonoskopiji, a uz to se vide i okolni organi i promjene na njima. Radiolog ocjenjuje rezultate kako bi utvrdio
bilo kakve abnormalnosti.

Kako se pripremiti za MSCT kolonografiju?

Priprema za virtualnu kolonografiju zahtijeva trodnevno čišćenje crijeva i pripremu za postupa, a sve upute dat će Vam osoblje naše klinike.

KategorijaAkcije

© 2018 - Poliklinika Drinković   |   Pravila privatnosti   |   Izrada web stranica Pintardesign.hr

Aktualne informacije i mjere prevencije!
Zbog novonastale situacije mole se pacijenti da prilikom naručivanja ako imaju bilo kojih od navedenih simptoma (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah) da ne dolaze u polikliniku kako ne bi naštetili zdravlju drugih ljudi već da se jave nadležnoj epidemiološkoj službi .

U poliklinici smo napravili protokole pregleda kao i sve potrebne mjere zaštite kako bi osigurali zdravlje pacijenata.

Informacije o prijenosu, simptomima i prevenciji mogu se naći na stranicama HZZJZ: https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/…/

VAŽNO: ako imate simptome, mozda imate sumnju na infekciju koronavirusom ili ako vam treba zdravstveni savjeti na temu koronavirusa potražite pomoć HZZJZ ☎ 091 468 30 32 i 099 468 30 01 (dostupni su za svaki radni dan od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati).
Ponavljamo ako imate simptome
NE IDITE LIJEČNIKU ILI U BOLNICU KAKO BISTE IZBJEGLI MOGUĆE ŠIRENJE VIRUSA TE UGROZILI ONE KOJI SU NAJUGROZENIJI.

drinkovic.hr/vodic-za-pacijente/nacini-placanja/
Pregledi preko uputnice HZZO-a
U našoj klinici možete obaviti preko uputnice HZZO-a:
1) magnetnu rezonanciju 
2) mamografiju
Ugovor za sve ostale preglede preko hzzo-a nemamo.

Zbog trenutne situacije narudžbe se primaju iskljucivo putem e maila i telefonskog poziva. 

 
close-link